HOLOgraphic nokti - najpopularniji trend sezone

Da li pratite trendove u svetu noktiju?? Onda sam potpuno sigurna da znate šta su, ili ste bar načule i negde videle ove Holo nokte. Šta to zapravo znači? 

Holography is a photographic technique that records the light scattered from an object, and then presents it in a way that appears three-dimensional.

Prevedeno, u pitanju je fotografska tehnika koja prezentuje sliku u trodimenzionalnoj formi.

U prethodnih godinu dana se pojavilo dosta noviteta u svetu noktiju, a verujem da je za popularnost ovog trenda svakako delom zaslužna i popularna YouTube-rka Simply Nailogical. Koga zanima više detalja o ovoj tehnici, i šta je zapravo 'holo' a šta ne, ona to ume mnogo bolje da objasni, a prostim rečnikom, moje objašnjenje kako da prepoznate ovaj efekat/završnicu jeste da se usled pada svetlosti na površinu vide dugine boje.
Uz jedan veoma dugačak uvod, dodaću još da sam u kontakt sa ovim prahom došla sasvim slučajno, tako što mi ga je devojka sa kojom sarađujem (iz BornPretty Store tima) buvalno ''nametnula'' uz nagovor da je odlična stvar, novitet u njihovoj ponudi, i kako bi baš volela da ga testiram.
Isprobala sam ga, pala na dupe, postavila na Instagram Story i tu kreće priča....


Zašto ovako dugačak uvod (a biće i post, da, da)? Iako devojke koje me prate na Instagramu nisu isključivo tu zbog noktiju, a i nije mi to primarna tema, shvatila sam da malo ko zna o čemu se radi, da su svi oduševljeni. A i da se ne lažemo, raspoložena sam za pisanje, i ovaj manikir to zaslužuje!

Prvo ću objasniti kako se ovo koristi, a nakon toga odgovoriti na neka često postavljena pitanja u vezi sa ovim manikirom.

Prvo: nanela sam Aura bazni lak, koji inače koristim pri izradi svakog manikira.
Drugo: nanela sam dva sloja Aura crnog laka da dobijem punu pokrivenost. Maksimalno sam se potrudila da aplikacija bude što preciznija.
Treće: i ono najbitnije nanela sam gel topcoat. Šta je to zapravo? Bočica izgleda kao lak, u pitanju je završni sloj gela čija površina ne ostavlja lepljivi trag (zato ga i zovu ''no wipe topcoat''). Nakon nanošenja sloja gela, nokte sušiti u lampi (vremensko ograničenje zavisi da li imate UV ili LED lampu, kao i od toga šta proizvođač navodi)
* bitno je da je lak potpuno suv! (inače može doći do ''gužvanja'' slojeva laka)*
Četvrto: prah koji dolazi u plastičnoj teglici pažljivo otvoriti (znam zašto ovo kažem!) i uz pomoć sunđerastog, silikonskog aplikatora ili sopstvenih prstiju pokupiti vrlo malo i utrljati u nokatnu ploču.
* E tada se već dešava magija. Četvrto pod A) diviti se otvorenih usta bez teksta*
Peto: opet naneti isti gel topcoat ''no wipe'' preko noktiju i sušiti u lampi.

I to bi bilo to!

U nastavku pročitajte još neke detalje o izradi ovog manikira.







Da li ovaj prah funkcionipe sa običnim lakovima? NE. Nije moguće dobiti isti efekat korišćenjem samo običnih lakova, bez upotrebe UV lampe i gela. Čula sam da funkcioniše sa takozvanom vodenom bazom, ali ne znam gde to možete pronaći, niti sam ja isprobala.
Da li funkcioniše sa svakim gelom? NE. Kao što sam gore i napisala, kakav god gel koristili, ukoliko je površina nokta lepljiva nakon sušenja u lampi, prah neće funkcionisati. Koristite bilo koju vrstu završnog gela koji ne zahteva brisanje nokatne ploče.
Gde ovo može da se pronađe? Na internetu, naravno. Dobila sam pitanje od devojke koja ima svoj salon gde sam ovo nabavila, i rekla mi je da je svuda kod nas tražila, ali bezuspešno. Možda postoji mogućnonst da neki preprodavci na Facebook-u imaju, ali nisam videla ni u jednoj prodavnici. Postoji nekoliko verzija, moja je jako pristupačna, a link se nalazi na kraju posta.
Da li postoji lak sa ovim efektom? DA. Samo je do takvih lakova opet nešto teže doći, jer su uglavnom od brendova koji nisu dostupni kod nas. Videla sam da je Golden Rose izbacio svoju kolekciju Holographic lakova koji su dostupni kod nas, kao i da China Glaze ima svoju istoimenu kolekciju (lično mi se ne dopada ni jedan primerak).
Koliko dugo traje ovaj manikir? U mojoj verziji, ne dugo. Ograđujem se i kažem da sa ovom kombinacijom lak + gel ne traje dugo i krene pomalo da se krza, tako da sam ga ja skidala već nakon dva dana.
Kako se skida? Teško. Šalim se, ali i ne. Ukoliko koristite gel lak, verujem da ima jednostavna tehnika. U mom slučaju malo turpija, malo čupanje i kidanje (ne raditi ovo kod kuće!), ali na aceton zaboravite.




Aura Instant Base
Aura - Broken Paradise


Ukoliko imate još neka pitanja na koja nisam odgovorila, slobodno me pitajte u komentarima. A kada sam već spomenula svoj Instagram profil, na njemu uglavnom objavim sve pre nego što se postovi za blog pripreme, evo linka gde me možete zapratiti - OVDE.


Ukoliko odlučite da poručite ovaj proizvod sa Born Pretty Store sajta, ili bilo koji drugi, možete da iskoristite moj kupon kod KOMAX31 koji vam nudi 10% popusta na proizvode koji nisu na sniženju.


Evo jednog jako jednostavnog manikira koji sam radila za potrebe videa koji vas čeka na samom kraju posta!




Share:

9 comments

  1. Ja sam u šoku. Nikad nisam pomislila da se takvo nešto može napraviti doma! Toliko te obožavam za ovaj post! Volim te do neba i nazad!!!

    ReplyDelete
  2. Savrseni su!
    <3
    www.glitterxgoth.com

    ReplyDelete
  3. Ja sam danas moj holo manikir bukvalno odlepila od noktiju kao nalepnice. :D Skidanje gela mi uopšte nije bilo teško. Sa folija metodom sam baš brzo uspela. Super ti je manikir! Svidja mi se sto nisi sve nokte prekrila prahom. ;)
    Inace China Glaze iz kolekcije Kaleidoscope su mi prvi holosi a najdraži koji imam su Dance Legend. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paaaa, smara me taj metod folije, totalno sam onesposobljena i predugo traje. :D
      Hvala puno! Za potrebe testiranja sam sve nokte radila i iskreno tako mi se više dopalo.
      Joj ja uporno želim da kupim neki, ali mi se ni jedan ne izdvaja kao nešto posebno lep. :/
      Ali Dance Legend, ah, želim <3

      Delete