Mazalice za usne

Već neko vreme se po domaćim blogovima vrte ovakvi postovi pa sam i ja odlučila da im se pridružim, i napišem nešto na temu proizvoda za negu usana koje trenutno koristim. Labela su prisutna kod mene još od osnovne škole. Tada je to više bilo u ulozi ,,sjaja za usne'' nego nege istih. Mislim da smo svi koristili čuveni Labello Soft Rose. :D
Pošto se trudim da ne gomilam proizvode trenutno ih nemam mnogo, ali mislim da su neki vredni pažnje pa ću napisati par reči. Uglavnom ne ponavljam kupovinu istog proizvoda kada su balzami u pitanju već svaki put neki novi.




Više puta kažem sebi da neću da kupujem proizvod dok ne potrošim neke koje već imam. Pa tako trenutno koristim Labello Lip Butter, dva Baby Lips-a, Eucerin i dve male tubice grožđane masti. Neki od njih mi veoma pomažu kod suvih usana dok drugi imaju onu ulogu koju su imali u osnovnoj školi. :D


Nažalost aparat nije fokusirao ono što sam želela, ali sam to kasno shvatila.
O Baby Lips mazalicama sam već negde pisala ako se ne varam, a i bilo je toliko postova i komentara na tu temu pa ne bih da se ponavljam te ću biti kratka. Moji utisci su sledeći: proizvod je sasvim solidan. Ne koristim ga kada su mi suve usne (nemam problema sa ispucalim usnama) već kada želim tek malo boje i malo nege. Pakovanje je preslatko, za moj ukus, tako da mi stoji na kozmetičkom stolu pored karmina. Od svih, njih najređe koristim. Da li ću ih kupiti opet? Verovatno, samo druge boje/mirisa.


Sledeća dva proizvoda su me vratila u detinjstvo kada sam ih videla pored kase u supermarketu. :D Sigurna sam da je svima dobro poznata ova grožđana mast sa mirisom jagode. S obzirom da je veoma masna koristim je u večernjoj nezi pre spavanja, u toku dana nikada. Vratila sam se kasnije po ovu sa mirisom limuna i kao što vidite ne koristim je baš. Miriše mi prejako da me čak podseća na sredstva za čišćenje kupatila recimo.


I za kraj sam ostavila omiljene proizvode. Labello Lip Butter sam skoro kupila i već mi se jako dopada. Ima predivan miris maline. Na sunama ostavlja nešto jači sloj i (u odnosu na moju boju usana) ako stavite više proizvoda može biti presvetao jer ostavlja boju. Takođe sam pala i na ovo pakovanje. :)
Ako pričamo o nešto boljoj nezi usana moj favorit je Eucerin Lip Aktiv. Jedini od svih gore pomenutih nema nikakav miris. Savršeno mi odgovara i ukoliko su mi usne jako suve prija mi da ga stavim u nešto debljem sloju. On se nalazi u mojoj torbi, 24h pored mene. :D Kao što vidite, ostalo mi je još za dva mazanja, bukvalno, i već sutradan kupujem novi.

U međuvremenu su pristigla još tri proizvoda pa ih ubacujem u ovaj, davno pripremljen, post.


Rosal Lipbalm-om nisam oduševljena, iskreno. Sigurna sam da povodom ispucalih usana ništa ne bi uradio. Previše je tvrd i teško se maže. Miris je okej i to je sve. Boja mi ne pristaje baš najbolje. Dok za ova dva labello proizvoda važi isto što i za prethodni sa mirisom maline.


Za sada imam ova tri i želim i preostala dva, ukoliko sam dobro videla koje verzije postoje.

Labello proizvodi (u onom klasičnom pakovanju) nisu namerno zapostavljeni, samo ih trenutno nemam. Mislim da sam probala svaki miris/boju koju imaju u ponudi. Najmanje mi se dopadaju oni iz Fruity Shine kolekcije. A favoriti su mi Classic, Hydro Care, Milk&Honey, i definitivni favorit, kojeg sam kupila mnogo puta - Camomile&Calendula.

Svi pomenuti balzami koštaju manje od 250 dinara, dok je grožđana mast manje od 100.

Koji mi vi peporučujete?
Hvala na izdvojenom vremenu! :)

Share:

16 comments

  1. Kakva je nega tih old school grozdjanih masti? :)
    A secam se i ja mirisa jagode, bukvalno kao da je neka zesca hemija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa meni je sasvim okej, kao što sam napisala, nemam problem sa ispucalim usnama, samo su malo suve. Logično, jako je masna :D
      Onda zamisli kakav miris ima limun. :D

      Delete
  2. Imam Labello butter sa vanilijom i makadamijom, miris me oduševio, ali što se njege tiče nisam nešo oduševljena. Baby Lips su moj najveći fail u posljednje vrijeme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam želju da probam i to Labello. :) Sasvim sam zadovoljna, i meni se baš dopadaju. :)
      A baby lips mi ne služi da oporavi suve usne, već najviše kad želim malo boje na usnama. :D

      Delete
  3. Baby Lips i Rosal lip balm su mi u istom rangu i nista ne rade :\ Lip butter mi ne na wish listi, samo ceka torsenje par Labella :D Super ti je kolekcija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam ni očekivala mnogo od baby lips-a, pretpostavila sam da je to slučaj, tako da su mi okej. :D
      Rosal mi je iskreno, baš očajan. Jaaako je suv, jedva mi prelazi preko usana.
      Nadam se da će ti se dopasti. :) Hvalaa :)

      Delete
  4. Rosal kod uvek nisam probala :D
    Ja npr.nisam ocekivala nego od Baby Lipsa, vise ih koristim kad zelim malo boje na usnama. A Lip butter najlepse mirise od vanile I makadamije, EOS ima po mom misljenju najbolju negu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ti ne bih preporučila, dosta je suv, uopšte ne 'klizi' po usnama. Potpuno se slažem, nisam očekivala mnogo od njih i služe mi upravo zato. :D Taj labello nemam, i želela bih da probam, EOS takođe. :)

      Delete
  5. Super post! :) Meni je Rosal o.k., doduše probala sam samo jedan i potrošila ga. Baš mi je lepo negovao usne, a moje usne su suve čim nemam par sati nešto na njima. Moj miljenik je Labello for men (plavo pakovanje) i uvek je sa mnom. Savršeno hidrira!
    Volim da koristim i Avon višenamenske balzame, a kad sam kod kuće najbolje pomaže stara dobra Pavlovićeva mast :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago da ti se dopada! :) Pa možda sam malo pregruba, ali mi baš ne izgleda kao nešto što neguje usne, možda je to do ovog primerka, ne znam, okej je, ali ne posežem za njim kada su mi suve usne. Ah da, jedan od najboljih Labella, i njega sam imala. :) Uskoro planiram da prelistam neki Avon katalog, pa ću se vratiti na sve postove koje sam čitala, pa i na onaj tvoj video. :D
      Ah, čuvena Pavlovićeva :D

      Delete
  6. Gde si nabavila Lip Butter sa kokosom i borovnicom? Kod nas ima samo ovaj sa malinom i obicni plavi.. Baby lips-ovi u boju nemaju veze sa negom, posebno ovaj Pink Punch, a na primer zuti i plavi imaju fantasticnu negu :) Trenutno koristima visenamenski balzam iz Avona sa vanilom i odlican je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, znam, nažalost nema ovih. Nabavio mi ih je drug u Beču.
      Onda ću sledeće da probam neke od ta dva :) I Avon uzimam u obzir, hvala. :)

      Delete
  7. Meni Baby Lips uopšte ne pruža dovoljnu negu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kad sam na početku teksta napisala da su labela u periodu osnovne škole služila kao ,,sjaj'', sada tu ulogu ima Baby Lips :D

      Delete
  8. Imam baby lips i on mi služi samo kao sjaj ili malo boje na usnama. Za sada imam Peach Kiss, Cherry Me i Berry Bomb (kolekcija 'Electro'). Lip butter od Vanile i makadamije je po mirisu baš sladak i najlepse miriše iz cele kolekcije (bar meni :D).

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa upravo to. Nekako su mi super u te svrhe. :) Peach Kiss imam ova dva ne. A Lip Butter od makadamije sam baš skoro kupila i super mi je za sada. :)

      Delete