Omiljene jesenje/zimske nijanse

Pre par meseci sam pisala post o omiljenim letnjim nijansama, ali su lakovi bili u pitanju. Ovaj put pišem o omiljenim jesenjim nijansama karmina. Tamne boje na usnama su nešto što me najviše raduje tokom ovih hladnijih dana. Za vas imam 5 predloga meni jako dragih proizvoda, različitih brendova, cena i boja.




U pitanju su MAC olovka za usne u nijansi Currant, Maybelline #530 Fatal Red, Loreal sjaj #402 Milady, NYX #810 Natural, MAC Captive.


MAC olovka za usne je najtamnija nijansa u ovom postu, a i u mojoj kolekciji. Oduševljena sam njenom lepotom. Kupljena je u inostranstvu pre nego što je otvorenja radnja u Beogradu i mislim da je cena bila oko 12e. Naziv nijanse je Currant što je u prevodu ribizla. Ja ribizlu vežem sa crvenom bojom, tako da bih rekla da je pre cvekla, ali okej. :D U OVOM postu sam je koristila.


*Uživo ova nijansa deluje nešto tamnije. Potrebno je samo malo truda oko ravnomernog nanošenja.
Pogađajte koja mi je omiljena boja trenutno?


Maybelline ruž imam već jako dugo. Ukratko, ,,bright'' crvena nijansa, predivan miris, što je slučaj kod njihovih karmina, iz ove linje bar, a meni je to jako bitno. Svakako nijansa koju treba imati, za neke posebne prilike, ili prosto kad želite da se osećate sjajno, jer crveni karmin podiže raspoloženje, zar ne? Cena ovih ruževa je oko 700-900 dinara ako se ne varam.

*karmine sam nanosila bez olovke, pa nije baš najpreciznije


Loreal sjaj sam ugledala na policama još davno, uhvatila se naravno odmah za ovu nijansu i isprobala tester na ruci. Nakon koji minut probanja drugih sam maramicom pokušala da obrišem sve karmine sa ruke i imala šta da vidim. Svi su nestali sem ovog. I to ne mislim da je ostao netaknut sjaj, već je ostavio trag kao da sam markerom povukla liniju. Ne umem da opišem drugačije. Ostala sam pod utiskom, pa je sestra odlučila da mi ga kupi za rođendan. :) Ima lep sunđerast aplikator sa kojim nije teško naneti lepo sjaj, nije lepljiv kako znaju da budu drugi sjajevi, a pakovanje je meni lično prelepo, mošda i najlepše u kolekciji. Cena je oko 1200 dinara.


*Takođe je potrebno malo truda da bi se nijansa ravnomerno nanela, ali iz mog iskustva to nije retkost sa ovakvim nijansama.

NYX olovku za usne koristim tokom cele godine, skoro svaki dan. U pitanju je svetlija braon nijansa. Generalno sam veoma zadovoljna kvalitetom (+ povoljna cena, 347 dinara) i ne znam zašto sam ostala samo na jednoj niijansi. Ah da, ja olovke češće nanosim preko celih usana, bez karmina.


I za kraj MAC Captive, definitivni favorit. Ne umem da opišem nijansu, pa neću ni pokušavati, pogledajte na fotografijama. Pakovanje, kvalitet, miris, sve vezano za ovaj karmin je prosto savršeno. Cena u inostranstvu je 19e.


NYX Natural, MAC Currant, Loreal Milady, MAC Captive, Maybelline Fatal Red
Što se postojanosti tiče ja nisam previše zahtevna, ne očekujem da mi karmin ne mrda sa usana ceo dan. Recimo da je popravka, kako za kojeg, potrebna kroz par sati. Kada sam skidala swatch sa ruke ni sapun i voda, ni micelarna voda nisu potpuno mogle da skinu tragove prve tri nijanse sa fotografije. A verujte mi, trudila sam se.

*Jedna možda manje bitna informacija: na svim fotografijama imam isključivo karmin na usnama i ništa više, osim na poslednjoj, gde je nijansa Captive u pitanju. Tu sam koristila Bourjois Healthy Mix. Mislim da ova fotografija sve govori, ali planiram možda i post o njemu.

Moj predlog kako da ih nosite:
NYX olovka je najzahvalnija po tom pitanju jer ide skoro uz sve. Oči mogu biti veoma naglašene, neutralnih tonova, za šta god da se odlučite nećete pogrešiti.
Currant je veoma specifična nijansa za one malo hrabrije i zvezda look-a tako da će samo maskara biti i više nego dovoljna, verujte mi.
Uz crveni ruž se ajlajner i maskara najlepše slažu. To će biti sasvim dovoljno da blistate. :)
Uz preostale dve nijanse biram neki smokey sa neutralnim tonovima, ništa preterano, ništa previše upadljivo.

Kako se vama dopada moj izbor? Koji su vaši favoriti? Imate li neku preporuku za mene?
Hvala na izdvojenom vremenu :)

Share:

19 comments

  1. Koji je broj NYX olovke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pitanju je broj 810, nijansa pod nazivom Natural. :)

      Delete
  2. aaa divan je Mac ruz :) a teek olovkaa :) :**
    kupi transilvaniju i nikad neces pozeleti drugi ruz :)

    ReplyDelete
  3. Mac ruž i Nyx olovka su me oduševili:)

    ReplyDelete
  4. ta MACova olovka, ribizla je predivnaaa!!! A ne da ti stojiiii, bomba! ^^

    ReplyDelete
  5. zadnji ruz je predivan, čak ja koja zazirem od boja bi rado ovako nesto imala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste. :) Probaj, ja sam se prijatno iznenadila kako mi stoje.

      Delete
  6. MAC Captive ti stoji kao san! Predivan je! :)

    ReplyDelete
  7. skoro sam počela da se zanimam za šminku, pa se izvinjavam ako je glupo pitanje, jel NYX proizvodi mogu da se kupe u nekoj radnji kod nas ili moraju da se naruče? olovka je baš nijansa koja mi treba.. a MAC captive izgleda stvarno prelepo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije glupo pitanje. :)
      NYX proizvodi mogu da se kupe kod nas i to na internet stranici - http://www.alexandar-cosmetics.com/ ili u bilo kojoj njihovoj prodavnici ili distributivnom centru.
      Jeste, izgleda prelepo. :)

      Delete
  8. Nyx olovka i MAC captive su savrsene nijanse, valjda bi svima pristajale! :) prekrasan odabir, ali ove dvije su mi favoriti. I sama nekako u zadnje vrijeme volim te berry nijanse :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš tako, verujem da bi svima odgovarale! :)
      Kako je vreme hladnije tako ja sve više volim takve nijanse. :)

      Delete
  9. NYX je meni potpuna misterija od brenda, neke stvari su fenomenalne a neke totalno ispod proseka. Ruževi su odlični, skoro svi :-) Mislim da su im proizvodi za usne jača strana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogla bih da se složim sa tim. :D A vidiš, meni su npr mnogi proizvodi za usne baš super, ali ona ''obična'' linija karmina mi je katastrofa :D

      Delete