Makeup look - Purple nightout

Pre nekoliko dana je drugarica došla kod mene, a s obzirom da ona uživa dok je šminkam ili lakiram nokte, ja sam to videla kao dobar materijal za blog i ona se složila. To veče je išla na neku žurku/rođendan, tako da sam imala slobodu da učinim ovaj look veoma dramatičnim. Prvo sam htela da rekreiram nešto sa pinteresta, ali sam se zanela, i oči su izgledale potpuno drugačije. :D

Mnoge od vas su pozitivno reagovale na objavljivanje mog prvog posta o šminkanju pa sam odlučila da nastavim sa tim, ukoliko mi vreme bude dozvoljavalo. Takođe sam dobila dosta komentara kako bi bilo dobro da objasnim korak po korak kako postižem takav izgled, i to je ono što ću pokušati da uradim u ovom postu.

Napomena:
- ovo će biti duži post sa dosta fotografija
- aparat fotografiše svaku nepravilnost ili grešku, čak i ako je skoro nevidljiva golim okom

Ukoliko želite da vidite kako da postignete ovakav izgled, nastavite sa čitanjem! :)


Na ovoj fotografiji je Milica bez šminke.


Za početak sam nanela samo Garnier BB kremu u nijansi Medium. Nakon toga ide baza za senke. Meni se NYX Jumbo Pencil Milk pokazala najbolje. Budite uvereni da senke neće mrdnuti nekoliko sati i da se neće skupljati u pregibu.


Na ceo kapak sam nanela NYX Taupe rumenilo, a pre toga belu sjajnu senku u ugao oka. Koristila sam onu iz Kiko palete. Iz iste sam upotrebila i najtamniju nijansu u spoljašnjem uglu kapka.

Nakon dobrog blendanja dodajem još crne senke i opet blendam. A onda nanosim i bliže unutrašnjem uglu oka. Između svakog dodavanja nove senke nanosim Taupe opet, i sve to dobro blendam.


Sledeći korak je nanošenje crne Aura senke ispod oka, na donji kapak. I poslednji korak što se senki tiče - ljubičasta na veći deo kapka.


Essence olovka za obrve u nijansi Blonde, Loreal ajlajner, maskara i veštačke trepavice na krajnjoj polovini kapka. I to je to!



*Još jednom naglašavam da nisam ekspert, i ne bavim se šminkanjem, ovo je nastalo isključivo iz zabave.
Crne senke su, bar iz mog iskustva, veoma teške za korišćenje tako da je ovo bio pravi izazov za mene.
S obzirom da aparat ume da ,,ispere'' boje, ova ljubičasta je uživo bila dosta intenzivnija. Mislim da je ovo isključivo za neku večernju varijantu.

Za kraj još neke fotografije.




Proizvodi koje sam koristila:
Garnier BB Cream Medium
NYX Jumbo Eye Pencil Milk
Kiko Street Fashion eyeshadow palette 01 Harmonic Swing
NYX Blush Taupe
Aura Mono senka #13 (crna)
Loreal Super Liner
Maybelline Go! Extreme maskara
Essence eyebrow pencil 04 Blonde
NYX Lip Pencil #810 Natural

Nadam se da vam se dopada ovaj tip posta. Recite mi šta mislite?
Hvala na izdvojenom vremenu! :)

Share:

6 comments

  1. sjajno si je našminkala, stvarno prekrasno izgleda! Ljubičasta joj je baš istakla oči, a i obrve si lijepo naglasila. Odlična šminka za neku prigodu.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da ti se dopada! Obrve su po meni najbitniji deo koji pravi ogromnu razliku pa volim da ih naglasim. Naravno, ipak je za neku priliku koja dazvoljava ovako tamnu šminku. :)

      Delete