How To: Cheesecake
Danas vam donosim nešto drugačiji post. U prethodnih par meseci sam više puta pravila čizkejk pa sam odlučila da sa vama podelim recept i fotografije.
Potrebno vam je:
_200 gr mlevenog plazma keksa
_125 gr margarina
_med
_450 gr Ella sira_500 ml slatke pavlake
_250 gr šećera u prahu
_smrznuto voće
_200 ml vode
_ šećer
_1 kesica želatinaZa koru:
Za beli fil:
Za crveni fil:
Za koru su vam potrebna prva tri sastojka. Margarin istopiti na pari i dodati ga u plazmu, kao i dve kašike meda. Nakon što to sve sjedinite smesu stavite u tepsiju predviđenu za ovakve torte.
Za beli fil su vam potrebna tri sastojka. Prvo mikserom umutite slatku pavlaku u posebnoj posudi. Nakon toga smutite Ella sir i šećer u prahu, pa onda sve zajedno.
Ono što ja volim da uradim jeste da u blenderu malo iseckam voće pa ga onda rasporedim preko belog fila. U 200 ml vode sipati kesicu želatina i 4 do 5 kašika šećera i mešati na laganoj pari. Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko voća.
Ovaj kolač ne oduzima previše vremena a jako je ukusan. Nadam se da vam se ovaj nešto drugačiji post dopao i da ćete probati da napravite, a ukoliko to učinite da mi javite utiske i pošaljete fotografije.
Hvala na izdvojenom vremenu! :)
15 comments
stvarno ti je savršeno ispala! kao iz slastičarnice...(ja samo moram smisliti kako da prilagodim sebi ovaj repect (ne smijem jesti margarin), ali svakako mi je odlična inspiracija)
ReplyDeletehttp://modaodaradosti.blogspot.com/
Hvala ti puno! :)
DeleteMožeš da probaš sa malo mleka, ali vrlo malo, da bi se plazma sjedinila, mada verujem da neće biti dovoljno čvrst da se lepo seče.
Drago mi je. :)
Najdraži desert ikad )
ReplyDeleteSlažem se. :)
DeleteAjme, odličan post i sviđa mi se što si slikala sve korake :) Obožavam taj kolač i hvala ti na receptu :))
ReplyDeleteJako mi je drago da ti se dopada! :) Nema na čemu. :*
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteNisam znala da se ovo ovako lako pravi, obozavam cizkejk i pravicu ga ovih dana sigurno! :D
ReplyDeleteIskreno, nisam ni ja znala da baš tako brzo može da se napravi. :D
DeleteJavi kad napraviš! :)
Uspesno je napravljeen! Odusevljena sam :D
DeleteImam i sliku, ali mi je malo nezgodno preko mobilnog da okacim! :D
Jao supeeer! :) Baš mi je drago :)
DeletePrijatno! :*
Kako ti beli fil bude tako kremast? Pokusala sam da ga napravim vec 4-5 puta po tvom receptu i svaki put mi bude skroz vodenast..��
ReplyDeletePa ne znam gde grešiš onda. Da li smutiš mikserom slatku pavlaku dobro? Treba da izgleda kao šlag. Na 10oj slici je pavlaka u tečnom obliku, na 11oj je nakon što se dobro umutila mikserom. A onda u nekoj drugoj porudi mikserom mešam šećer u prahu i ella sir, to bude dosta gusto, i na kraju pomešam to sa pavlakom.
DeleteSecer u prahu i ella sir su mi potpuno vodenasti :(
DeletePa kako to? :(
DeleteJa sam uvek do sada stavljala iste sastojke i uvek je sve bilo okej. Sir bi trebao da bude u nekom sličnom obliku kao kajmak, najbanalnije rečeno. Na 14oj fotografiji se vidi kako to izgleda kada se pomešaju sir i šećer.