Born Pretty Store Peel Off Base Coat // REVIEW

U današnjem postu vam predstavljam jedan proizvod koji sam pre nekog vremena dobila sa sajta Born Pretty Store. Pisanje ove recenzije sam odlagala, ne bih li ha isprobala što bolje i prenela vam utiske. Kao što iz naslova ovog posta možete da zaključite u pitanju je baza za nokte*, koja bi trebala da se odlepljuje. Šta to uopšte znači? Po meni, ovaj proizvod bi trebao da predstavlja ,,zamenu" za skidače laka za nokte. Ili, ono za šta je najbolje koristiti ga jeste ispod nekog teksturnog ili šljokičavog laka za koji vam je inače potrebno mnogo truda da biste ga skinuli običnim skidačem. Kako se meni pokazao, pročitajte u nastavku.


Prva stvar koju primećujem jeste da po bočici možete videti o čemu se radi samo ukoliko vam kineski jezik nije stran. Ono što možete pročitati jeste da sadrži 7ml. Sama bočica verujem da je rađena po uzoru na Ciate lakove za nokte. Sledeća stvar koja ostavlja utisak na mene jeste miris. U prvi mah mi je bio jako interesantna, gotovo kao dečije žvake, dok bi već sledećim osetila neki ružan miris koji me asocira na ribu. Na momente mogu to da zanemarim, na momente mi smeta. Što se aplikacije tiče, sasvim je u redu, ponaša se kao i svaki drugi bazni lak. Suši se relativno brzo.


Odlučila sam da ga prvo testiram tako što ću preko njega naneti šljokičavi lak. A u sledećem testu sam to učinila sa običnim. Ono što je bitno da naglasim, pre činjenice kako se skida, jeste da će vam manikir trajati dovoljno dugo, bez da će se lak sam odlepiti. Ono što ne treba da radite jeste da ,,kopate" odnosno sami kidate lak, i stajaće danima. Dakle, ne utiče na trajnost manikira.
Kada je u pitanju uklanjanje laka, činila sam to uz pomoć nekog alata koji može da se podvuče između laka i nokta, recimo male špatulice. Kasnije i sopstvenim noktima jer mi je bilo lakše. Kod šljokičavog laka se dešavalo da je lak pucao i da se površina lomila u delovima. Dok je u drugom slučaju mogao da se oguli sa nokta. Ipak, u ova dva testa i skidanja laka ukupno 20 puta, možda se 2 puta desilo da je lak otpao u jednom komadu. Na nekim noktima i mestima je čak bilo jako teško izguliti lak, pa sam se opredelila za skidaš laka na kraju. Nisam uspela da shvatim da li je ovo do debljine sloja baznog laka koji nanosite, možda se nije slagao sa ovim lakovima, ali šta god bio razlog nisam ostala oduševljena.

Ukoliko vi znate za neki proizvod ovog tipa volela bih da mi ga preporučite, a ukoliko ipak želite da testirate ovaj, možete ga pronaći pod OVIM linkom.

Ukoliko odlučite da poručite nešto sa njihovog sajta možete iskoristiti moj kupon kod KOMAX31 koji vam nudi 10% popusta na proizvode koji nisu sniženi.

*proizvod sam dobila na iskrenu recenziju

Share:

2 comments

  1. Jos sam negdje citala recenziju za ovu bazu, mislim da se i kod te osobe ponasala slicno.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iako je ova ništa više nego okej, svakako verujem da postoje bolje. :)

      Delete