Captive / Velvet Matte #14 / Satin Mauve + VIDEO

U ovom postu ću vam uporediti tri jako slične nijanse ruža (olovke) koje imam. U pitanju su MAC Captive, Golden Rose Velvet Matte #14 i Essence Satin Mauve.





MAC Captive je ruž koji pripada Satin liniji koja je polumat, jako lepo pigmentovana i poprilično kremasta. Takav je i ovaj karmin. Stvarno se jako lepo nanosi i prijatan je na usnama. Rekla bih da su sve tri nijanse o kojima pričam neka nijansa boje mesa i stoga mislim da ovakve boje jako lepo stoje nekome sa svetlijim tenom. Takođe nisu nijanse koje bi mogle vaše zube da učine žućim što je kod mene uvek plus. Ako niste imale prilike da osetite miris MAC ruževa, ja bih ga povezala sa vanilin šećerom, jako je lep i prijatan. Konkretno ovaj ruž je kupljen u inostranstvu po ceni od 19e, dok se kod nas može pronaći u Ušće Shopping centru u MAC radnji za 2400 dinara.


Golden Rose Velvet Matte #14 je ruž koji sam dobila na poklon od Tanje i evo zahvaljujem joj se i ovim putem! :) Priznajem, ovo mi je prvi ruž ovog brenda i razlog tome je što mi prosto nikako nije došao u ruke, nije pao na pamet itd. A kakva je to samo greška! Odmah mogu da vam kažem da ove ruževe ne smete da propustite i ja ću uskoro da pogledam i ostale nijanse iz ove linije. U pitanju je mat ruž, koji po nanošenju izgleda ovako kao na donje dve fotografije, a suši se mat. Kada je trajnost u pitanju rekla bih da izdržava piće, jelo i da se i nakon par sati sasvim fino drži. Pa ukoliko kao i ja nemate naviku da popravljate ruž, imate sve preporuke. Najtrajniji karmin a da nije u vidu olovke, ili tečnog ruža. Treba li da kažem da ima i solidan izbor nijansi kao i da košta nešto preko 200 dinara? Možete ga pronaći gotovo svuda, ima ih u skoro svim manjim parfimerijama.



Poslednja fotografija nije najreprezentativnija, i dosta je bleda, uživo je ova Essence Satin Mauve olovka dosta tamnija i intenzivnija, ali svakako više nije dostupna kod nas. Inače se razlikuje kada se nanese na ruku i na usne naravno pa tako ova boja ispada dosta drugačija od prethodne dve na usnama, a na ruci ste videli da su dosta slične. Nažalost ove olovke za usne su povučene iz prodaje i zamenjene novim za koje sam čula da su lošije, i da dosta isušuju. Ako ikada nađete neki zapostali komad ove olovke preporučujem vam da kupite svaku jer je malo reći da vrede taj novac. Za 129 dinara dobićete odličnu i kremastu olovku za usne koja ne isušuje, ima solidnu trajnost, ali naravno ne možete očekivati da ostane na usnama kao mat karmin.


Obavezno pogledajte video u kojem možete videti nešto kvalitetniji prikaz ovih proizvoda. Ukoliko želite da probate ovu boju, a niste sigurni kako bi vam stajala, definitivno pobedu nosi Golden Rose jer je jeftin, a ništa manje kvalitetan od MAC-a. Kada su ambalaže u pitanju, poznat vam je MAC ''metak'' pa ako padate na ime i pakovanje, mogu da vam kažem da je karmin odličan. :)


Iskreno se nadam da vam se ovaj post i video dopadaju, i radujem se vašim komentarima! :)


Share:

12 comments

  1. Jesu stvarno nove essence olovke suvlje od stare verzije, ali su i dalje odlicne za te pare. Samo mi ova nova ne podseca uopste na tvoju olovku sa slike ni na karmine, nego je bas identicna boji sa usana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, cena je baš niska, pa verujem da jesu. :) Koliko sam videla, boje nisu potpuno identične, a baš šteta, meni je ova bila savršena.

      Delete
  2. Ovaj MAC me vec neko vreme privlaci :) Inace poskupeli su i sad kostaju 2600 din... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda baš da probaš sa ovim Golden Rose prvo? :) Hvala ti na informaciji, nisam znala, ispravljam! :)

      Delete
  3. Predivne nijanse i baš si lepo poređenje napravila. Ja sad mnogo želim MAC Captive ali su veće šanse da otrčim po GR 14 :))) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :) Da, meni je Captive najdraži karmin koji imam, i znam da ti sada nisam pomogla. :D

      Delete
  4. Odlicna nijansa :)

    ReplyDelete
  5. Ipak MAC ,super poredjenje ,za svaciji ukus a i bzep :-) pozzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ga imaš ili planiraš da kupiš nadam se da si zadovoljna i da ti je odličan. :) Pozdrav

      Delete