Vuklan izdavaštvo - omiljeni naslovi + NAGRAĐIVANJE

U ovom postu bih volela da se osvrnem na temu koja mi je zanimljiva i stvarima u kojima uživam jednako koliko i u šminkanju npr. Nisam se ograničila na tematiku bloga pa sebi dajem za pravo da pišem o onome što mi se čini interesantno pa tako evo ovog posta na temu mogućih preporuka šta da čitate. Verna sam knjižari Vulkan (bez posebnog razloga) i tamo stalno kupujem knjige. Upoznata sam sa dobrim delom onoga što nude, imaju sjajne akcije često, gotovo uvek i u toj radnji sam u stanju da provedem sate.
Ranije nisam bila neko ko voli da čita i nisam se silila. Ne volim kada se nešto nameće, pogotovo u detinjstvu jer eto ''treba''. Knjige sam zavolela dosta kasnije nego što sam trebala, a sve je počelo slučajno, ni ne sećam se tačno kako.
Htela sam za početak lagane knjige, koje se lepo čitaju, da nemaju neke teške teme itd, pa polako zavoleh knjigu. Čitala sam Aleksandru Poter i sve njene knjige koje su odlične upravo za to, lagana knjiga koja se opušteno čita. Posle toga sam otkrila Gijom Muso-a, ali o njemu u nastavku. 




Ne treba suditi o knjizi po koricama, ali ako ovo shvatimo bukvalno, ja sam baš to radila i kupovala one sa lepim ilustracijama. Pa sam tako pročitala gomilu nekih laganih, recimo tinejdžerskih knjiga koje ne ostavljaju poseban utisak, te ih neću spominjati u ovom postu. I ako biste me pitali koji žanr čitam, kakve knjige, ne bih umela da odgovorim na to pitanje. Na fotografiji ispod ovog teksta su knjige koje čekaju da budu pročitane a tu možete videti trilere, ljubavne priče, indijsku princezu pa čak i sestre Kardašijan. :D


Ove tri knjige su recimo krimi, triler žanra i skoro sam ih pročitala pa i dalje ostavljaju utisak na mene. Oduševila sam se knjigom Sidni i planiram da nastavim da ih kupujem. Pre nego što zaspim je sjajna priča po kojoj je snimljen film (ako se ne varam, po ovoj knjizi je, ali film sigurno postoji) gde se radnja malo razlikuje i odlična je! Moje izdanje je malo starije, čini mi se da su korice sada drugačije. Treća knjiga je o otmici dve devojčice i kako volim tu vrstu filmova i emisija i knjiga mi se dopala.


Jedna totalno drugačija knjiga, ali zaista sjajne je upravo ova, Definitivni vodič kroz govor tela. Nema potrebe da vam mnogo govorim o njoj, ukoliko vam se taj tip knjige dopada, morate je imati.


Ono što sam poslednje pročitala i još uvek sam pod utiskom je Hobit. Mali uvod - veliki sam ljubitelj trilogije Gospodar prstenova i gledam ih recimo dva puta godišnje. Ako bih ocenila filmove, treći deo mi je najbolji, pa onda drugi, i na kraju prvi, koji je svakako fenomenalan. Knjige nisam čitala. Kada su filmovi Hobit u pitanju, najbolji je prvi deo, za njega kažem da ga pogledate, drugi je okej, gledajte ako baš želite mada mi se ne dopada, a treći je očajan i ne preporučujem ga. Kod knjige je situacija drugačija. Iako sam gledala filmove pa nakon toga i čitala ovu knjigu, smatram da je ona bolja, i bilo mi je daleko zanimljivije. Čita se veoma lako, a knjigu krase fantastične ilustracije.
* S obzirom da je ovo bio poklon, nisam sigurna čije je izdanje, ali mislim da sve knjižare imaju ovu knjigu.



Kao što rekoh, Gijom Muso je posebna priča. Nakon što sam pročitala prvu knjigu koja se pojavila kod nas, jedva sam čekala svaku sledeću. I bez obzira što su se te knjige kroz neko vreme našle na popustu ili nekima od akcija, ja sam svaku morala da kupim onog momenta kada se našla u knjizarama. Ako se dobro sećam, ovako napamet, izdvojila bih: Možda nebo zna i Zov andjela. Sve preporuke!



Za kraj, imam potrebu da napišem par reči o knjigama koje mi se uopšte nisu dopale.
Bila sam fan serije Dr. House i ko je pratio verujem da zna da je Hju Lori, glavni glumac, pored toga i sjajan pevač, takođe i pisac. E pa u nadi da je njegov talenat za pisanje dobar kao i za pevanje i glumu kupila sam knjigu Trgovac oružjem. Verujte mi, reč nisam shvatila. Toliko mi je bila dosadna da uopšte nisam pohvatala ko je koga ubio, ko je kome šta uradio itd. Mislim da mi je ostalo par strana do kraja koje nikada neću pročitati.
Još jedna knjiga, tj pisac. Sigurna sam da su i vas smorile poruke Paula Koelja na flašicama Jane, u reklamama itd. E pa ja odlučih da pročitam čuvenog Alhemičara. Knjiga je sasvim okej. Da je nisam pročitala ne bih ništa propustila. Međutim, odlučim ja da kupim i drugu, a to je Preljuba (prethodna se lako čitala, pa kao ajde) i mogu da kažem da je najgluplja koju sam pročitala. Ne bih da kvarim nekome ko bi da je čita time što ću vam reći celu poentu knjige, ali je veoma glupa, po mom mišljenju. Da, rekoh glupa dva puta do sada.


E sada da pređemo na onaj zanimljiviji deo za vas.
Kao što sam u ovom postu spomenula sasvim slučajno su do mene, na poklon, došle ove knjige. Niste svesni mog oduševljenja, iako već imam nekoliko različitih izdanja. :)
Mali Princ je prva knjiga koju sam dobila na poklon (ukoliko ne računam one dečije bajke, pesmice i Zmaja :D) i prva koju sam pročitala. Desetak godina kasnije, mislim da je ta knjiga bila pročitana najmanje još 6, 7 puta. Okej, nije to tema, prelazim na nagrađivanje.


Pošto je par devojaka bilo zainteresovano za knjigu (zbog čega mi je jako drago) odlučila sam da vam je poklonim. :)
Nije ništa sponzorisano, nije neki proizvod, već nešto meni lično jako drago pa neće biti standardnih pravila.
Nagradna igra će trajati 15 dana a dobitnika ću kontaktirati putem maila. Nagrađivanje je otvoreno za teritoriju Srbije.
Ono što bih volela je da mi pored mail-a u komentaru napišete neke preporuke za dobre knjige, vašu omiljenu, ili više njih, nije bitno, šta god želite.
Svaka dobronamerna kritika, predlog ili sugestija je takođe dobrodošla.
Takođe, ukoliko želite (nije obavezno), možete me pratiti na sledećim linkovima:
Facebook - https://www.facebook.com/komabunny?ref=aymt_homepage_panel
Instagram - http://instagram.com/katarina_komazec/
Bloglovin - http://www.bloglovin.com/blogs/koma-bunny-4006528
Svaki lajk i praćenje vam daje dodatne šanse za osvajanje nagrade.


a Rafflecopter giveaway

Share:

21 comments

  1. Orhanovo nasledje,citala sam je najskorije i jako je preporucujem.
    bozanam1966@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Preporucujem "Djavo se sveti" koju upravo citam i zanimljiva, opustajuca je. :)
    teofil.1997@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. A držala sam je u ruci kada sam poslednji put bila u knjižari, ali je na kraju ipak nisam kupila. Sledeći put. :D Hvala ti. :)

      Delete
  3. M. Skot Pek "Put kojim se redje ide" :) any.dugica@gmail.com

    ReplyDelete
  4. zeljkavesic94@gmail.com
    imam sve Gijomove i Sidnijeve knjige :) Preporucila bih ti od Sidnija Gospodar igre i Gospodarica igre, nisam sigurna koji je prvi koji drugi deo ali su mi najbolje, od njega takodje Posle tame, Gnev andjela, Sjaj zvezda, Pesak vremena, Pakleni planovi, Vetrenjace bogova, Plima secanja..ma bilo koja na koju naletis :) Pre nego sto zaspis mi se nije nesto dopala iskreno..Imam isto misljenje o Koelju..Preporucila bih ti jos nesto sto ja citam jednom godisnje od malena, a to je Hari Poter..to su mi neprevazidjene knjige i sa svakim novim citanjem mi je osecaj drugaciji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se nadam da ću i ja jednom imati sve Sidnijeve jer mi se mnogo dopala ova jedna. :) Pa mogla big da počnem od tvojih preporuka. :) Ne znam što, ali ta knjiga je meni bila jako zanimljiva. Što se Koelja tiče, drago mi je da neko deli mišljenje sa mnom. A kad je Hari Poter u pitanju, znaš kako...možda potpuno grešim, ali gledala sam prvi deo filma i nije me naveo da gledam dalje, prosto mi se nije dopao, a nekako mi se čini da se ljudi dele na HP i LOTR, ja sam ipak na strani prstena. :D Inače, ne volim takve vrste filmova, ovo je izuzetak. Ali možda jednog dana, ko zna. :) Hvala ti na svim preporukama. :)

      Delete
  5. I ja nekako volim da u Vuklanu uzimam knjige, imaju lepe naslove i fine akcije. :)
    Za Gijoma znaš sve, a sad sakupljam i Šeldonova dela. Od Aleksandre Poter imam samo tu Pazi šta želiš...
    Oduševljena sam ovim izdanjem Malog princa, baš mi se dopada. SUper je ideja da pokloniš nekome taj "višak" koji imaš. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaboravila sam da dodam mail :)
      tanjamatejic89@gmail.com

      Delete
    2. Ja sam nekako tu počela, i nikad nisam izneverila. :D A akcije su odlične.
      Potpuno se razumemo kada su knjige u pitanju i dobro se sećam da je prvi post koji sam na tvom blogu pročitala bio upravo naslov neke od Gijomovih knjiga. :)
      Pa znaš kako, Aleksandra malo više vuče na ljubavne romane, meni se npr jako dopala ona poslednja knjiga samo zbog toga što se radnja dešava u Indiji, a inače je klasična patetika. :D
      Moram da ti priznam da je jedna knjiga već odavno izdvojena samo za tebe ali nikako da se vidimo. :/

      Delete
  6. Kakav divan tekst :) Dosta se slazem s tobom i u izboru knjiga. Volim Sidni S. i Mussoa. Zelim da predlozim da citas knjige Nikolasa Sparksa, mene su odusevile. Nemam neki odredjen zanr koji volim, citam svasta po malo... U zadnje vreme sam se malo usmerila na krimice, npr. tu mi se bas svidja Nora Roberts, knjige u kojima kombinuje romansu i malo akcije ( trenutno citam Sveti gresi). A knjiga koju svakom preporucim da procita je knjiga Orkanski visovi. Ja sam je citala vise puta i divna je. Mail adresa je jovanajovic88@msn.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako divan osećaj kada pročitaš ovakav komentar, i hvala ti puno na tome! :) ♥
      Takođe, vidi se da nemam poseban žanr, ali se i ovde slažemo, privlače me krimići, pa upravo čitam Iluzionistu npr. :) Hvala ti puno na svim predlozima, zapisani su i definitivno ću uzeti sve u obzir.

      Delete
  7. Vodic za zivot fenomenalne devojke Kim Izo i Keri Mars :)
    jokica_pk@hotmail.com

    ReplyDelete
  8. Devojka koju si voleo, A.R.Tori, Tajna L.Mari Adlin, ...ima toga jos al trenutno mi je to u fazi citanja.
    marina84makeup@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pratim te i na fb-u kao Marina Suncica i na bloglovinu Marina Nerandzic ex Kolevska, od ranije jos...pozdrav i hvala na preporukama

      Delete
  9. Obožavam klasike, tako da Derviš i smrt i Majstor i Margarita, kod mene uvek imaju prednost i iznova im se vraćam. :) fb Jasmina Makuljević, a bl je jassm.
    jassm23@gmail.com

    Pozdrav :)

    ReplyDelete