Četkice za oči

Tokom prethodne godine sam pisala post o svojim omiljenim četkicama za šminkanje, a sada sam odlučila da napišem još jedan, i kažem vam nešto detaljnije o četkicama za oči koje najčešće koristim i volim. U prethodnom postu ovog tipa sam se više bazirala na one za lice i situacija je od tada ostala skoro ista. I dalje mi je Real Techniques expert face brush omiljena četkica ikada, s tim što je u priču uletela i Sigma Angled Kabuki F84 (recenzija).




Ono što bih ja volela da naglasim jeste da, po mom mišljenju, za kvalitetne četkice nije neophodno izdvojiti ogroman novac. Ispravite me ako grešim, jer nisam probala Make Up For Ever/MAC četkice, ali mogu se naći sasvim povoljno. U mojoj kolekciji su pretežno Blush četkice i definitivno su najbolje četkice za tu cenu. Odmah nakon njih, tu je Sigma koja je nešto skuplja, ali takodje mislim da vredi uložiti novac u njih.




Ako znate koliko je bitna podloga, a pod tim mislim i lepo negovano lice, dobar puder, odgovarajući proizvodi za vaš tip kože, toliko smatram da su bitne i četkice, odnosno dobro izblendana senka.
One koje ja koristim bih mogla svrstati u 4 potkategorije, a one su sledeće:

1_ Sintetičke četkice za kremaste proizvode



Ove četkice ne koristim tako često, ali su mi neophodne. Sa njima mogu da nanosim bazu za senke, korektor, kremaste senke ili da izblendam NYX Wonder olovku nakon što je nanesem ispod obrva. Ove četkice su kupljene pre nekoliko godina u claire's-u (ova prodavnica se nalazi u Merkator-u i od nedavno u Delta City-ju)

2_ Četkice za obrve


Za obrve su mi potrebne ove dve četkice, nekada ni to. Ukoliko koristim senku da popunim obrve, koristim ovu četkicu (takodje claire's, u setu sa prethodne sve) i ovu levo, ne znam kako bih je nazvala. Naručena je sa bornprettystore sajta i obavlja posao.

3_ Četkice za nanošenje senke



Ovo su četkice koje su uglavnom od prirodne dlake, pljosnate i adekvatne za nanošenje senki na pokretni deo kapka npr, odnosno jednostavno nanošenje senke. ( :D ) U ovoj kategoriji nemam posebnog favorita, prva sa fotografije je mini Sigma koja je najnežnija, sledeća je essence za koju bih mogla da kažem da je najgrublja od svih četkica koju imam (mama se ljutila što je bodem), dok su sledeće dve Blush četkice u broju 16B i 16A i jedina razlika je u dužini dlake, pa je ova kraća npr idealna za nanošenje senke ispod donjih trepavica.

4_ Četkice za blendanje senke



Ovde bih možda mogla da napravim dve male potkategorije. Na gornjoj fotografiji su četkice kojima blendam senku. Ali ih najčešće koristim čiste, bez ikakve senke na njima, samo da ublažim već nanetu senku. Na fotografiji su redom: Blush 14A, Blush 14B, Blush 14C, bornprettystore četkica koja je okej (dimenzija, oblik, dlaka) osim činjenice da dlake ispadaju kao lude, dok je poslednja na fotografiji večiti favorit, neka kopija MAC četkica kupljena jako davno, i dalje čitava.


Ove dve četkice su izdvojene iz razloga što ih koristim malo drugačije. Prva je Sigma Small Tapered Blending E45 četkica, a druga Blush 65E. Ono što je zajedničko za ove dve četkice je da obe savršeno rade svoj posao. I kad ovo kažem, to bukvalno i mislim, verujte mi, same blendaju senku. A u čemu je razlika? Sigma četkicom nanesem senku u pregib i blendam onoliko koliko mi odgovara, dok Blush četkicom pokupim još malo proizvoda i dodam preciznije u pregib oka, da dodatno potamnim. Obe četkice imaju jako mekanu dlaku, ali je razlika u gustini dlake, gde su kod Blush četkice one malo gušće i iz tog razloga idealnije za ovo gore navedeno.


I na ovih poslednjih par fotografija vam prikazujem 4 definitivna favorita.





*neke od ovih proizvoda sam dobila na recenziju, što ne utiče na moje mišljenje o njima.

Koje vi četkice najčešće koristite? Imate li neku da mi preporučite? :)
Hvala na izdvojenom vremenu!

Share:

6 comments

  1. Moram priznati da sto se cetkica za senke tice imam bas dosta :-))) i to sam porucila kroz saradnju sa jednim kineskim sajtom (Romwe) i stiglo je oko 20 :-D ! Oprala sam ih i dezinfikovala - nemaju nikakav miris, a za mene koja sam potpuni amater za sminkanje su saaasvim korektne i nezne :-) ! To naravno ne znaci da se necu odluciti za kupovinu kvalitetnijih u buducnosti :-) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš je super kada tako neke četkice budu neočekivano dobre. Evo primer ovih mojih iz claire's-a i neka kopija MAC-ovih. :) Slažem se potpuno sa tobom. :)

      Delete
  2. Imamo dosta slicnih cetkica :) Super post ;)
    http://vanjadjogo.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  3. Prvo da pitam u kom se Merkatoru nalazi Clare's (ako sam dobro pročitala :D) ? Imaša baš finu kolekciju četkica. Početnicima sigurno deluje da ih ima mnogo al mi znamo da nam uvek zafali još jedna četkica ekstra u odredjenim momentima. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paaa ako se ne varam videla sam ga u novom Merkatoru na Novom Beogradu, a evo i nađoh na sajtu Delta City-ja - http://www.deltacity.rs/soping/nakit/claire%E2%80%99s-.6.163.html :)
      Pa naravno, tačno tako. :D

      Delete